Tuesday, February 23, 2016

Pasta sa teriyaki ćuretinom i feta sirom

Sastojci za 4 porcije:
  • 300 g ćurećeg belog mesa
  • 6 šnita pančeta slanine
  • 125 g feta sira
  • 150 g milerama
  • 20 g rendanog parmezana
  • 300 g testenine
  • 1 dl jogurta
  • 4 supene kašike teriyaki sosa
  • 1 supena kašika soja sosa
  • 30 g susama
  • malo peršunovog lista (sušenog ili svežeg) za dekorisanje
  • so
  • biber
Priprema:

Ćureće meso isecite na sitne kockice, posolite i pobiberite po ukusu, prelite sa 2 kašike teriyaki sosa i sa jogurtom, sve dobro promešajte i ostavite da odstoji u frižideru po sata. Skuvajte testeninu, isperite i ostavite da se ocedi.
U dublji tiganj sa poklopcem sipajte malo ulja, preostali teriyaki sos i soja sos, zagrejte na srednju temperatutu i dodajte meso. Meso propržite oko 10 minuta  uz povremeno mešanje i onda dodajte susam i sitno iseckanu pančetu. Sve zajedno pecite još 10 minuta. U tiganj dodajte feta sir i mileram, mešajte dok se sir i mileram skroz ne otope. Dodajte skuvane rezance i sve dobro promešajte i ostavite par minuta na toploj ringli da se rezanci lepo ugreju.
Jelo servirajte na tanjir, pospite sa rendanim parmezanom i peršunovim listom. Kao prilog možete poslužiti kisele krastavčiće.



Prijatno!




No comments:

Post a Comment